Seminaareista

Seminaarit tuovat ihmisiä kaupunkiin

Moni ei tule ajatelleeksi, että seminaareilla on monia myönteisiä ulkoisvaikutuksia niille kaupungeile ja alueille, joissa tilaisuudet järjestetään. Tapahtumanjärjestäjät eivät ole ainoa taho, joka hyötyy, vaan lukuisat eri toimijat voivat paisuttaa kassaansa ison seminaarin tai muun tapahtuman ansiosta.

Esimerkiksi kaikkien tunteman Slush-tapahtuman jokainen kävijä jättää Helsinkiin keskimäärin useita satoja euroja. Tämä on tietenkin erinomainen asia muiden yrittäjien kannalta.

Seminaarivieras luonnollisesti yöpyy jossakin ja maksaa siitä hotellille ja nykyisin yhä useammin myös AirBnB-majoittajalle. Tämän lisäksi osallistuja tietysti käy useammassa ravintolasssa syömässä tai nauttimassa drinkkejä. Moni ostaa matkamuistoja tai muuten käy tutustumassa kaupungin shoppailumahdollisuuksiin. On hyvin tavallista, että myös yritysvieraat venyttävät muutamalla päivällä matkaansa niin, että varsinaisen seminaarin päätyttyä he viettävät vielä muutaman päivän kaupungissa tutustuen alueen nähtävyyksiin.

Esimerkiksi Suomen pääkaupngissa Helsingissä ja laajemmin pääkaupunkiseudulla järjestetään jatkuvasti erilaisia tapahtumia, jotka tuovat Suomeen liikematkailijoita joka puolelta maailmaa. Ilman näitä matkailijoita Helsingin alueen yritysten ja yrittäjien tulot olisivat taatusti pienemmät.

Myös seminaarien järjestäjät monesti järjestävät oheisohjelmaa varsinaisen seminaarin ulkopuolella. Tämä kannustaa ihmisiä entisestään jäämään pidemmäksi aikaa seminaarikohteeseen. Ei ole myöskään harvinaista, että seminaarit järjestetään joko alku- tai loppuviikosta, jolloin on helppo yhdistää matkaansa myös viikonloppu samassa kaupungissa. Tällaisessä järjestelyssä kaikki osapuolet ovat tietenkin voittajia.

You may also like...