Seminaareista

Milloin seminaariin osallistuminen on turhaa?

Monien seminaarien sisäänpääsyliput ovat hyvin korkeita. Tästä syystä useat työnantajat pohtivat, onko mielekästä lähettää työntekijä päiväksi tai kahdeksi pois työpöydän äärestä ja vieläpä maksaa siitä tuhansia euroja. Esimerkiksi suositun Nordic Business Forumin edullisimmat liput maksoivat vuonna 2017 1600 euroa. Tämä ei ole aivan pieni summa,

mutta ei myöskään mitenkään poikkeuksellinen. Lisäksi päälle tulevat tietysti vielä matka- ja hotellikulut, mikäli on tarve matkustaa toiseen maahan tai kaupunkiin.

Usein ollaan sitä mieltä, että seminaareihin osallistuminen on hyödyllistä. Muuten näille tapahtumille ei olisi kysyntää, eikä olisi mahdollista että niitä järjestetään jatkuvasti ympäri maailmaa. On kuitenkin aiheellista kysyä, missä tapauksessa osallituminen on turhaa – milloin on paremi jättää lippu ostamatta ja pysyä toimistolla.

Ensimmäinen kriteeri on tietysti raha. On hyvä vertailla eri seminaarien sisältöä ja pohtia voiko saman ohjelman saada jostain muualta halvemmalla.

Toiseksi kannattaa pohtia, ketä seminaarissa on mahdollista tavata, ja toisaalta, voiko näitä ihmisiä tavata seminaarin ulkopuolella ilmaiseksi. Toisinaan yritysseminaareissa voi kyllä tavata tärkeitä ihmisiä, mutta tapaamiset jäävät hyvin lyhyiksi. On tärkeää valita sellainen tapahtuma, joka mahdollistaa pääsyn sellaisten ihmisten ääreen, joit aon yleensä vaikea tavata.

Edellisten lisäksi on myös hyvä pohtia seminaarin sijaintipaikkaa, ja mahdollistesti jättää kaukokohteiden tilaisuudet väliin. Näin säästä sekä aikaa että rahaa.

You may also like...