Seminaareista

Seminaarityöskentely ja iMac

Kaikenlaisissa seminaareissa ja luentotilaisuuksissa suurin huolenaihe on yleensä tietotekninen puoli. Jos jokin ei toimikaan halutulla tavalla, ollaan pulassa; hyvin suunniteltu esitys menee pilalle ja yleisön kiinnostus häviää. Itse tällaista vikaa ei tietenkään osaa korjata, vaan paikalle pitää kutsua joku paremmin osaava, mikä on aina kiusallista. Toisinaan nämä ongelmat tulevat kuitenkin puhtaasti käyttäjän eli luennoitsijan puolelta: moni on varmasti ollut todistamassa seminaaria, jossa puhuja ei hallitse laitteita tai esitysmateriaali ei näy kunnolla. Vika on yleensä siinä, että esityksen tekijä ei tiedä, mitä kaikkea omilla kotilaitteillaan voikaan tehdä.

Seminaarityöskentely on yhä tavallisempaa työelämässä. Aivan ummikkona ei tähän maailmaan kuitenkaan tarvitse sukeltaa, sillä seminaarien järjestämisestä ja seminaarityöskentelystä on kirjoitettu paljon esimerkiksi helposti lähestyttäviä blogeja, joissa asiaa esitellään nimenomaan sellaiselle, joka ei siitä tiedä.

Applea on jo pidemmän aikaa ylistetty käyttäjäystävällisestä lähestymistavastaan ja monesti kuuleekin sanottavan, että kun on kerran kokeillut vaihtaa esimerkiksi Windowsista Appleen, ei paluuta entiseen ole. Mutta mitä etuja Applen laitteilla on eteenkin seminaarityöskentelyä ajatellen? Otetaan siitä selvää.

Omat ohjelmat ja laitteet: helppo lähestyä

Omissa koneissaan Apple panostaa siihen, että esimerkiksi pöytäkoneet olisivat tarpeeksi yksioikoisia kotikäyttöön, mutta samalla myös riittävän tehokkaita ammattilaisille. Joitakin saattaa pelottaa esimerkiksi näytön iso koko, mutta niinkin iso kone kuin imac 27 on vertaansa vailla, kun pitää hallinnoida vaikkapa kahta dokumenttia ja verkkosivustoa yhtä aikaa. Isommalla näytöllä myös erilaiset kirjoitusvirheet pomppaavat paremmin silmään, ja esityksestä saa paremman kuvan, miltä se näyttää seminaarihuoneen isolla valkokankaalla.

Apple valmistaa tietokoneiden ja muiden laitteiden lisäksi myös ohjelmia. Ideana on, että laite ja ohjelma olisivat kuin tehdyt toisilleen ja näin ollen ne myös toimisivat saumattomasti. Esimerkiksi Applen tekstinkäsittelyohjelma on nimeltään Pages, ja se tekee aivan samat temput kuin Microsoftin Word-ohjelma. Pages on vain visuaalisesti kevyempi, eli siinä ei ole näkyvillä klikattavissa kuin vain välttämättömät ohjelmat tekstin muokkaamiseen. Näin ollen voit keskittyä paremmin itse tekstiin ja tarvittaessa klikata esille vaikkapa taulukon liittämiseen tarvittavat painikkeet. Esitysgrafiikalle tarkoitettu Applen ohjelma on nimeltään Keynote ja jälleen kerran se pyrkii olemaan helppokäyttöisempi kuin kilpailijansa PowerPoint.

Lähtökohtana käyttäjä

Toinen asia, mihin Apple haluaa panostaa iMac-tietokoneissaan, on käyttäjäystävällisyys. Varsinkin visuaalinen ilme pyritään pitämään yksinkertaisena, jotta erilaisten ärsykkeiden määrä olisi mahdollisimman vähäinen.

Applen muiden laitteiden halutaan olevan mahdollisimman yhteensopivia itse iMacin kanssa. Esimerkiksi iPhonea voi käyttää kauko-ohjaimena, mikäli haluaa tukea seminaariaan esitysgrafiikalla. Lisäksi puhelimella aloitettuja töitä, vaikkapa muistiinpanoja, voi vaivattomasti jatkaa kotikoneella, sillä ne ovat langattomasti yhteydessä toisiinsa.

Applen tietokoneet on myös rakennettu siten, että käyttäjä voi ladata valmistajan nettisivuilta vain uuden käyttöjärjestelmän päivityksen, ja vieläpä täysin ilmaiseksi, ja sitten asentaa sen itse vain muutamalla napsautuksella. Kone pysyy ajan tasalla eikä sitä tarvitse vaihtaa parin vuoden välein. Esimerkiksi kymmenen vuotta vanha iMac toimii vallan mainiosti, kun sitä vain muistaa päivittää ja tyhjentää roskakorin säännöllisesti. Tästä syystä nimenomaan Applen koneita on niin paljon saatavilla kierrätettyinä verrattuna muihin valmistajiin. Niiden jälleenmyyntiarvo säilyy vuosia ja ne riittävät tavalliseen kotikäyttöön jopa vuosikymmenen ajaksi – Applen kone on siis ennen kaikkea investointi.

You may also like...